Bewijs dat katten de beste onruststokers van orde en logica zijn

Er is een algemene overtuiging dat honden trouwe en logische huisdieren zijn. Van katten wordt om de een of andere reden gedacht dat ze “op zichzelf” zijn. Dit is waarschijnlijk omdat de logica van het gedrag van een kat moeilijk te voorspellen is. Maar de opvatting dat een kat dom is en zijn gedrag aan geen enkel systeem onderhevig is, is onjuist.

Katten hebben hun eigen gedragskenmerken die veroorzaakt worden door natuurlijke instincten. Veel van hun gedragingen begrijpen we gewoon niet. Maar wat ons dagelijks leven kleurt, wordt ons gebracht door de verrassingen van onze “miauwende staarten”. Ongebruikelijke tederheid kan ons alleen vertegenwoordigers van dit soort huisdieren geven.

Maar niemand is immuun voor grillig temperament. Vaak vragen katten ons door hun acties om meer aandacht aan hen te besteden. Zelfs het gedrag van een wispelturig huisdier kan nuttig zijn. Je leert snel te reageren op de situatie, cultiveert tolerantie, leert zelfs problematische momenten positief te behandelen.

Dus laten we niet boos op ze zijn, maar meer aandacht aan ze besteden!

Источник: funlet.ru

Понравилась статья? Deel met je vrienden op Facebook: