De verweesde kittens hadden veel verdriet zonder hun moeder. En de husky kon het niet aan

Het onderhoud van opvangcentra voor dakloze dieren is duur en hun eigenaars over de hele wereld maken steeds vaker gebruik van de inzet van vrijwilligers.

Drie kleine kittens uit het verhaal van vandaag kwamen bij deze aardige mensen terecht.

De kittens hadden bijna geen verzorging nodig, ze waren schoon en gezond. Ze moesten alleen gevoed worden met een speciaal spuitje, op tijd in bad en in warmte en liefde worden gehouden. Ze waren tenslotte achtergelaten zonder hun moeder, het enige dierbare wezen op deze planeet. De baby’s verlangden ondraaglijk naar hun kat – ze huilden, piepten, weigerden te eten.

Onverwacht bood een husky met de naam Lila, die in het huis van de vrijwilligers woonde en aan wie de zorg voor de kittens was toevertrouwd, zich aan om hun moeder te vervangen. De hond was al lang gewend aan de gasten, omdat er altijd baby’s uit het asiel in huis woonden. Ze bestudeerde de nieuwe aanwinsten altijd zorgvuldig, trok voor zichzelf enkele conclusies en trok zich stilletjes terug op haar plaats.

Maar deze keer was alles anders. Leela nam de leiding over de drieling, blijkbaar vastbesloten om er echte husky’s van te maken. Ze begon de kleintjes regelmatig te likken, bewaakte hun rust tijdens hun slaap, liet ze niet ontsnappen van de toegewezen plek. Verrassend genoeg accepteerden de kittens de zorg van de goedhartige hond.

Lila’s baasjes lachen: ze zeggen dat ze het zo gepland hadden. Ze hadden al lang geleden gemerkt dat de husky geïnteresseerd was in hun kleine last. Ze keken toe en wachtten tot het moederinstinct van de hond zou ontwaken. Volgens de baasjes heeft hun huisdier in het verleden al deelgenomen aan vrijwilligerswerk. Toen liet ze zich zien als een professional.

Wat bleek, ooit hielp Lila de eigenaars om een katje uit de auto te halen, dat door het leven en de vorige eigenaars was verwoest. Blijkbaar ontwaakte toen haar talent voor het verzorgen van leden van de katachtige familie in haar. Bovendien kan Lila zelf geen puppies krijgen (de hond is gesteriliseerd). Misschien heeft ze daarom besloten om een katachtige baby te adopteren.

Opgemerkt moet worden dat husky’s niet erg aanhankelijk zijn voor katten en poezen. Botsingen tussen hen zijn niet ongewoon, waarbij de besnorde en gestreepte weinig kans hebben. Husky is een sterke en sluwe hond, in staat om zelfs een wolf te overwinnen.

Verrassend, maar tegelijkertijd wordt dit ras gekenmerkt door absoluut verbazingwekkende liefde en tederheid in de communicatie met kleine kinderen.

Huskyfans zeggen dat er geen enkel geval ter wereld is waarbij een husky een kind heeft aangevallen.

Bron: funlet.ru

Vind je het artikel leuk? Deel het met je vrienden op Facebook: