Mama is een bulldog en papa is een dalmatiër: en hier is hun puppy

Herinner je je nog de grap dat als je een egel en een boa constrictor kruist, je een rol prikkeldraad krijgt?

Maar als je een bulldog en een dalmatiër kruist, krijg je een heel schattige hond, vriendelijk, vrolijk en gezellig.

De middelgrote hond, die tot 50 cm groot wordt, 20 tot 25 kg weegt, onderscheidt zich door een massief lichaam, grote kop, gespierdheid en sterke poten. Hij heeft niet de schattige bulldogplooien, maar wel Dalmatische vlekken.

Dit charmante hondje genaamd “Bulmatin” werd gefokt door hondenfokkers en combineert de eigenschappen van beide rassen, zowel uiterlijk als functioneel. Het resultaat is zo’n aantrekkelijk dier dat zelfs mensen ver van de kynologie erkennen dat dit knappe schepsel interesse wekt en niemand onverschillig laat.

Zijn gedrongenheid en massiviteit komen van zijn moeder – de Engelse bulldog, een ras dat in de 16e eeuw werd gefokt om vee te beschermen tegen roofdieren en vreemden. En een dalmatiër puppy kan zijn papa bedanken voor zijn originele kleur, behendigheid, snelheid en uithoudingsvermogen, die kenmerkend zijn voor jachthondenrassen.

Bullmastiff eigenaren zeggen dat hun honden geweldige vrienden zijn die loyaal en toegewijd zijn. Ze aanbidden hun familie, maar zijn verlegen in de buurt van vreemden, misschien een beetje bang.

Hun gezondheid zou geen reden tot bezorgdheid moeten zijn, met uitzondering van erfelijke ziekten. Maar deze honden zijn gevoelig voor zwaarlijvigheid, wat betekent dat je hun dieet goed in de gaten moet houden en overeten moet vermijden. Daarnaast is het noodzakelijk om omstandigheden te creëren waarin hun mobiliteit en levendigheid kunnen worden gerealiseerd: veel rennen en springen tijdens wandelingen, omgaan met interactief speelgoed dat de ontwikkeling van intelligentie stimuleert.

Bekijk deze kruising eens van dichtbij: misschien is dit de vriend waar je je hele leven al op wacht?

Bron: funlet.ru

Vind je het artikel leuk? Deel het met je vrienden op Facebook: